ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2013

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΛΕΒΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ !!!

Το ΚΕΚ ΣΕΒΕ-ΣΒΒΕ-ΔΕΘ σε συνεργασία με την INFOTECH  ξεκινούν την υλοποίηση νέου κύκλου σεμιναρίων Ενεργειακών επιθεωρητών  εντός του ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ του 2013.

Την περίοδο αυτή θα υλοποιηθούν και  τα 3 αντικείμενα κατάρτισης που αφορούν:

 

 1. Ενεργειακούς Επιθεωρητές Κτιρίων

 

 1. Ενεργειακούς Επιθεωρητές Λεβήτων και Εγκαταστάσεων Θέρμανσης

 

 1. Ενεργειακούς Επιθεωρητές Εγκαταστάσεων Κλιματισμού

 

 

Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΩΡΕΣ ΚΟΣΤΟΣ

1

Ενεργειακοί Επιθεωρητές Κτιρίων

 

60 350€
 

2

Ενεργειακοί Επιθεωρητές Λεβήτων και Εγκαταστάσεων Θέρμανσης

 

 

30

 

190€

 

3

Ενεργειακοί Επιθεωρητές Εγκαταστάσεων Κλιματισμού

 

 

30

 

190€

 

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται catering,  εκπαιδευτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή, σύγχρονη αίθουσα με τον απαραίτητο εποπτικό εξοπλισμό καθώς και Η/Υ για την πρακτική άσκηση, διαθέσιμο κτίριο γραφείου καθώς και κατοικία για την αυτοψία που είναι απαραίτητο να γίνει στην πρακτική και τέλος όλες οι απαραίτητες πληροφορίες -οδηγίες για την διαδικασία των εξετάσεων.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να πάρουν μέρος στις εξετάσεις του υπουργείου ώστε να μπορούν να γραφτούν στο Μητρώο Μόνιμων

Ενεργειακών Επιθεωρητών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).

 

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Για τους μηχανικούς που έχουν παρακολουθήσει ένα ή περισσότερα σεμινάρια σε μας ισχύουν επιπλέον εκπτώσεις. Στους μηχανικούς που παρακολουθούν ή έχουν παρακολουθήσει οποιοδήποτε σεμινάριο ενεργειακών επιθεωρητών προσφέρονται εντελώς δωρεάν 4! εκπαιδευτικές ημερίδες οι οποίες θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Οι ημερίδες αυτές είναι:

1. AutoCAD 2013 Get Ready

Στο τετράωρο αυτής της εκπαιδευτικής ημερίδας μπορείτε να ανακαλύψετε τεχνικές που θα απογειώσουν τις γνώσεις σας και την ικανότητα σχεδίασης. Επιπλέον θα λύσετε όλες σας τις απορίες.Η παρουσίαση δίνετε σε έντυπη μορφή σε όσους το επιθυμήσουν.

2. AutoCAD 3D και όχι μόνο

Γίνεται μία αναφορά και εξοικείωση στην ορολογία που έχει σχέση με το τρισδιάστατο χώρο καθώς και τον τρόπο που τα χειρίζεστε στο AutoCAD.Η ορολογία και η κατανόηση των τρισδιάστατων εννοιών σε μοντελοποίηση, απεικονίσεις, φωτισμούς, υλικά, φωτορεαλισμό είναι κοινή σε όλα τα σχεδιαστικά προγράμματα (π.χ. Revit, 3ds Max, Rhino, Maya, SketchUp κ.λπ.).Με την ημερίδα αυτή προετοιμάζετε το έδαφος για το επόμενο τρισδιάστατο βήμα σας σε όποιο πρόγραμμα και αν αυτό γίνει.Όπως και στην πρώτη ημερίδα, η παρουσίαση δίνεται σε έντυπη μορφή σε όσους το επιθυμήσουν.

3. Αρχιτεκτονική σχεδίαση με το AutoCAD

Στην εκπαιδευτική αυτή ημερίδα θα δημιουργήσουμε μαζί βήμα-βήμα μία κάτοψη επιλέγοντας τις κατάλληλες εντολές και χρησιμοποιώντας τα απαιτούμενα blocks.Στην τελευταία ενότητα της ημερίδας θα σας δείξουμε τις δυνατότητες του Autodesk Revit Architecture 2013.

4. Μηχανολογική σχεδίαση με το AutoCAD

Στην ημερίδα αυτή θα ασχοληθούμε με τη σχεδίαση ενός μηχανολογικού σχεδίου επιλέγοντας τις κατάλληλες εντολές και τεχνικές.Στην τελευταία ενότητα της ημερίδας θα σας δείξουμε τις δυνατότητες του Autodesk Inventor 2013.

Β. Εξετάσεις και Πιστοποίηση

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι πρώτες εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από τέλος Φεβρουαρίου έως τέλος Μαρτίου.

Μόλις έχουμε οριστικές πληροφορίες  θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Τμήματα προετοιμασίας εξετάσεων

Αμέσως μόλις ανακοινωθούν επίσημα οι εξετάσεις, θα δημιουργήσουμε τμήματα προετοιμασίας  με έμφαση στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί  και τα σημεία που πρέπει να προσέξετε.

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΚΤΙΡΙΩΝ

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ :   60 ΩΡΕΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ:

 • Ενότητα ΔΚ1 – Θεσμικό πλαίσιο
 • Ενότητα ΔΚ2 – Θερμομονωτική επάρκεια κτιριακού κελύφους
 • Ενότητα ΔΚ3 – Ενεργειακή επιθεώρηση κτιρίου, Αναλυτική παρουσίαση του λογισμικού ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ, Ανάλυση των μηχανολογικών συστημάτων
 • Βοηθητικοί αλγόριθμοι στο Excel για τη συμπλήρωση του προγράμματος ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ

Ενσωμάτωση προαιρετικού σεμιναρίου στο υποχρεωτικό
Οι προαιρετικές ενότητες περιλαμβάνουν (σύμφωνα με την ύλη του υπουργείου):
ΔΕ1. Εισαγωγή στον τομέα της ενέργειας (Εθνική πολιτική, Νομικό πλαίσιο, Στατιστική κατανάλωσης ενέργειας στα κτίρια κ.λπ.).
ΔΕ2. Μελέτη Ενεργειακής απόδοσης κτιρίου (Γενικές πληροφορίες κτιρίων, λογισμικό, απαραίτητοι έλεγχοι, Ελάχιστες απαιτήσεις hλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων).
ΔΕ3. Κλίμα και εσωτερικό περιβάλλον. Βιοκλιματικός σχεδιασμός κτιρίων (ανάλυση κλίματος διαφόρων περιοχών, θερμοκρασία, άνεμος, υγρασία, περιβάλλον και κτίριο, βασικές αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού, φαινόμενο θερμοκηπίου κ.λπ.).
ΔΕ4. Τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ηλιακά συστήματα, φωτοβολταικά συστήματα, συστήματα βιομάζας, συστήματα γεωθερμίας, συστήματα αιολικής ενέργειας).
ΔΕ5. Τεχνολογίες εξοικονόμησης & Διαχείρισης ενέργειας ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων (συστήματα θέρμανσης-ψύξης, συστήματα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης, τεχνολογίες φωτισμού κ.λπ.)

Οι ενότητες που …πονάνε κυρίως τους Πολιτικούς Μηχανικούς, Αρχιτέκτονες και Τοπογράφους είναι οι ΔΕ2, ΔΕ4 και ΔΕ5.

Οι ενότητες ΔΕ2, ΔΕ4 και ΔΕ5 αναλύονται στο υποχρεωτικό σεμινάριο, έτσι δεν χρειάζεται να παρακολουθήσετε και να πληρώσετε προαιρετικό σεμινάριο.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι εισηγητές είναι μηχανικοί και διαθέτουν μεγάλη επαγγελματική και εκπαιδευτική εμπειρία στα θέματα του εκπαιδευτικού προγράμματος

 

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ   ΛΕΒΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ :   30 ΩΡΕΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ:

Η ύλη του σεμιναρίου χωρίζεται σε 4 βασικές ενότητες:

 • Θεσμικό πλαίσιο για επιθεωρήσεις λεβήτων και εγκαταστάσεων θέρμανσης (4 ώρες)
 • Επιθεώρηση λεβήτων και εγκατάστασης θέρμανσης (12 ώρες)
 • Μετρήσεις και καταγραφή δεδομένων (4 ώρες)
 • Άσκηση (10 ώρες).

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι εισηγητές είναι μηχανικοί και διαθέτουν μεγάλη επαγγελματική και εκπαιδευτική εμπειρία στα θέματα του εκπαιδευτικού προγράμματος

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ :   30 ΩΡΕΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ:Η ύλη του σεμιναρίου χωρίζεται σε 4 βασικές ενότητες:

 • Θεσμικό πλαίσιο για επιθεωρήσεις κλιματιστικών εγκαταστάσεων (4 ώρες)
 • Επιθεώρηση εγκαταστάσεων κλιματισμού (12 ώρες)
 • Μετρήσεις και καταγραφή δεδομένων (4 ώρες)
 • Άσκηση (10 ώρες).ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι εισηγητές είναι μηχανικοί και διαθέτουν μεγάλη επαγγελματική και εκπαιδευτική εμπειρία στα θέματα του εκπαιδευτικού προγράμματος

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ & ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΕΚ:

Εγνατίας 154 (Ημιόροφος Περ. 16)   Τ.Κ. 546 21  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,

Τηλ.- Fax: +30 231 0/ 250-356, 220-950, 291-550,

E-Mail: kekssd@kekssd.gr, Web Site: www.kekssd.gr